background img
mrt 15, 2019
499 Views
Reacties uitgeschakeld voor John Butler Trio+
0 0

John Butler Trio+

Written by

#Leband van week 11, John Butler Trio+.

John Butler verhuisde midden jaren ’80 vanuit Amerika naar Australië, waar zijn vader oorspronkelijk vandaan komt. De oversteek naar Downunder zou niet veel later de basis blijken voor zijn muzikale carrière. Deze begint als straatmuzikant. Gaandeweg groeit de behoefte om een band om zich geen te vormen, wat uiteindelijk resulteert in het John Butler Trio.

In 1998 en 2000 verschenen de eerste albums van het John Butler Trio. Deze leverden de band al heel wat succes op. De grote doorbraak volgde echter in 2001 met het album ‘Three’. De Australian Recording Industry Association (ARIA) nomineerde de band in de categorieën ‘Best Blues & Roots Album’, ‘Breakthrough Artist – Album’ en ‘Best Independent Release’. In deze laatste categorie kwamen ze als winnaar uit de bus.

Ondanks dat de naam doet denken dat de band uit drie personen bestaat, heeft John Butler dit jaar zijn band uitgebreid naar een vijftal onder de naam John Butler Trio +. Hiermee kan de band een nog dynamischere live-show laten horen, waarin natuurlijk plek is voor klassiekers als ‘Betterman’, ‘Zebra’ and ’What You Want’.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Leband