background img
okt 27, 2017
799 Views
Reacties uitgeschakeld voor Eminem
0 0

Eminem

Written by

#LeBand week 43. Marshall Bruce Mathers III of ook wel bekend als de Slim Shady, ik heb het natuurlijk over Eminem.

De vader van Eminem ging weg van huis toen zijn zoon nog maar 6 maanden oud was. Eminem en zijn moeder verhuisden regelmatig en Eminem wisselde vaak van school.

Eminem wilde toen hij zeven was graag een stripfiguur worden. Hij tekende zelf ook en ondertekende zijn tekeningen altijd met m&m. Die “m&m” kwam van zijn echte naam, Marshall Mathers. Hij wilde een stripheld worden omdat hij dan alles aankon en niet meer bang hoefde te zijn.

Een oom van Eminem, Ronnie, gaf hem een cassettesingle met rapmuziek. Dit was een cassette van de single “Reckless” van Ice-T. Hij werd geïnspireerd door onder andere LL Cool J en de Beastie Boys. Deze oom pleegde later zelfmoord. Dit was een enorme tegenslag voor de jonge Eminem. Eminem refereert later in zijn nummer Cleanin’ Out My Closet aan deze gebeurtenis. Tevens maakt Eminem in het nummer “Stan” een verwijzing naar zijn overleden oom.

Toen Eminem nog op school zat, las hij in zijn vrije tijd woordenboeken om zijn woordenschat te verbeteren. Hij schreef ook woorden onder en naast elkaar en noemde het ‘stocking ammo’ (‘munitie verzamelen’). Deze woorden bewaart hij nog steeds in een doos, wat hij liet zien in een 60 Minutes-interview.

Het is de laatste jaren een beetje stil geweest rondom Eminem maar hij is in 2017 weer helemaal terug in een samenwerking met Pink.

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Leband