background img
jul 6, 2018
774 Views
Reacties uitgeschakeld voor Gers Pardoel
0 0

Gers Pardoel

Written by

#Leband Week 27. Gerwin (Gers) Pardoel of zoals iedereen hem inmiddels kent: Gers Pardoel. Hij werd in 2009 in Nederland en Vlaanderen bekend vanwege zijn succesvolle samenwerking met The Opposites op de single Broodje Bakpao. Zijn debuutalbum Deze wereld is van jou werd uitgebracht in november 2011 en haalde platina op 28 mei 2012.

De tweede single van het album, Ik neem je mee, werd een grote hit, zo groot zelfs dat het vanaf 6 april 2012 de grootste Nederlandstalige hit ooit in de Nederlandse Top 40 werd op basis van het puntensysteem voor de Top 40. Ook in België werd Ik neem je mee een grote hit. Ook het nummer Bagagedrager (met Sef) werd een grote hit in Nederland en België. De muziek van de single werd gebruikt in de televisiereclames. Gers werkte samen met Marco Borsato en schreef en zong met Guus Meeuwis het nummer Nergens zonder jou. Met Doe Maar nam Pardoel het nummer Liever dan Lief op. In september 2014 speelt Pardoel Zijn tijdens de nationale herdenkingsconcert The Bridge to Liberation in Arnhem en als ambassadeur bij de Bevrijdingsfestivals.

In het voorjaar van 2017 deed Pardoel mee met het Vlaamse televisieprogramma Liefde voor muziek. Daarin coverde hij nummers van meerdere muziekartiesten.

Op 27 april 2017 trad hij op voor de koninklijke familie tijdens Koningsdag in Tilburg.

In het najaar van 2017 mocht hij deel uitmaken van de jury bij het programma Steracteur Sterartiest.

Article Tags:
· · · · · · · ·
Article Categories:
Leband