background img
okt 14, 2016
1510 Views
Reacties uitgeschakeld voor Lonestar
0 0

Lonestar

Written by

#LeBand week 41 : Lonestar, Lonestar is een Amerikaanse countryband die bestaat uit Richie McDonald, Michael Britt, Keech Rainwater en Dean Sams.

Lonestar begon in 1992 als een band genaamd Texassee. Deze naam werd afgeleid uit het feit dat alle vijf leden inwoners waren van Texas, en ze ontmoette elkaar in Nashville, in het Tennessee Nashville USA themapark. De originele line-up bestond uit zanger en gitarist Richie McDonald, lead gitarist Michael Britt, drummer Randy “Keech” Rainwater, toetsenist Dean Sams, en basgitarist / lead en achtergrond zanger John Rich.

Richie McDonald kondigde aan dat hij de band zou verlaten aan het einde van 2007 om een solocarrière te beginnen. Cody Collins, die eerder de zanger van de band McAlyster in 2000 was geweest, werd bevestigd als zijn vervanger.
De eerste single van de groep met Collins als lead vocals was “Let Me Love You”, die werd uitgebracht in het begin van 2008. Het is de eerste single van het album Party Heard Around the World, uitgebracht op 27 april 2010 en geproduceerd door de band zelf. “You’re the Reason Why” werd vrijgegeven op 2 maart 2010.

Collins verliet in 2011 en McDonald keerde terug naar de groep. De eerste single van de band na zijn hereniging is “The Countdown”, uitgebracht via 4 Star Records. Het nummer piekte op nummer 52 in de charts eind 2012.

Op 24 maart 2016 kondigde de groep de release van hun tiende studioalbum “Never Enders”. Het album kwam uit op 17 maart en het album bevat tien gloednieuwe tracks.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Leband