background img
mei 10, 2019
477 Views
Reacties uitgeschakeld voor Manu Chao
0 0

Manu Chao

Written by

#Leband van week 19, Manu Chao. Jose-Manuel Thomas Arthur, artiesten naam Manu Chao is een Franse zanger van Spaanse origine. Hij zingt in het Arabisch, Engels, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans en Wolof. Zijn bekendste nummers zijn Bongo Bong, Me gustas tú en Clandestino.

In 1987 stichtte Manu Chao samen met zijn broer Antoine Chao en neef Santiago Casariego de band Mano Negra, wat Zwarte Hand betekent in het Spaans. In deze periode wordt Chao vaak vermeld onder de pseudoniem Oscar Tramor. Vooral dankzij de frontman Manu Chao stond de band aan de wieg van een nieuw muzikaal genre: “Mestizo”.

De band had vooral een grote aanhang vanwege hun extreem levendige concerten. In een erg brede bezetting spelend, werden de nummers met zoveel energie en enthousiasme gespeeld, dat elke zaal onvermijdelijk voor de muziek viel.

Een aantal nummers van Manu Chao met Radio Bemba Sound System werden in 1998 uitgebracht op Clandestino, het eerste studioalbum van Manu Chao. Aanvankelijk leek het geen succes te worden, maar na het uitbrengen van de singles Bongo Bong en Clandestino en het ontvangen van de prijs voor “Best World Music”, werden er 5 miljoen exemplaren van het album verkocht.

Chao’s teksten hebben vaak een politieke, linkse, tot zelfs anarchistische inslag. Zo samplede hij zapatistawoordvoerder Subcomandante Marcos op het album Radio Bemba Sound System.

Article Categories:
Leband