background img
jan 17, 2020
432 Views
Reacties uitgeschakeld voor Maroon 5
0 0

Maroon 5

Written by

#Leband van week 03 van 2020, Maroon 5. Maroon 5 is een Amerikaanse popband uit Los Angeles. De band werd midden jaren negentig gevormd en beleefde in 2004 haar internationale doorbraak met het nummer This love.
De vier originele leden van Maroon 5 kenden elkaar via school in Los Angeles. Adam Levine en Jesse Carmichael gingen samenwerken met Mickey Madden en Ryan Dusick om zo Kara’s Flowers te vormen, een garage/grunge-band.

Toen Valentine zich in 2001 bij Kara’s Flowers voegde, nam de band de naam Maroon aan. Enkele maanden later werd dat veranderd in Maroon 5 vanwege een naamconflict.
Tijdens het toeren begon drummer en achtergrondzanger Ryan Dusick te lijden onder het leven van een rocker. Hij raakte geblesseerd aan zijn armen en was voor een deel van de tour niet in staat om te drummen. Matt Flynn verving hem tot de tijd dat hij hersteld was, maar Dusick vertrok officieel in september 2006.

In november 2017 verscheen het zesde album Red pill blues. De eerste single hiervan werd Don’t wanna know, een samenwerking met Kendrick Lamar. Hiermee behaalde Maroon 5 wederom een hitsucces. Ook de singles What lovers do en Girls like you leverden de band opnieuw grote hits op.

Article Tags:
· · · · · · · ·
Article Categories:
Leband