background img
apr 19, 2019
640 Views
Reacties uitgeschakeld voor Nelly Furtado
0 0

Nelly Furtado

Written by

#Leband van week 16, Nelly Furtado.

Nelly Kim Furtado is een Canadese singer/songwriter met Portugees bloed die we in 2001 leren kennen dankzij haar hit ‘I’m Like A Bird’. Haar tweede album, Folklore, levert het nummer ‘Forca’ en ‘Explode’ op. Het door Timbaland geproduceerde hitalbum Loose verschijnt in 2006.

Nelly groeit op met typische Top 40-muziek. Denk aan Abba, Lionel Richie, Madonna en Paula Abdul. Op 8-jarige leeftijd krijgt ze van haar ouders een cassetterecorder cadeau en neemt hiermee haar stem op. Drie jaar later krijgt ze een nieuw spelerdingetje: een keyboard. Nelly begint haar eigen liedjes te schrijven, maar stopt na een paar maanden wanneer ze naar R&B- en hiphopmuziek van o.a. New Edition, TLC en Janet Jackson begint te luisteren. Nelly is dan 14.

De eerste (pop)single van Nelly! is ‘I’m Like A Bird’. Het wordt een van de meest gedraaide singles van 2001 en een grote hit. Net als ‘I’m Like A Bird’ haalt ook ‘Turn Off The Light’ de Nederlandse Top 10. ‘ On the Radio’ is de derde hit op een rij. Na dit succes trekt ze zich even terug uit de spotlights om te bevallen van een kind. Op 1 november 2003 wordt haar dochtertje Nevis geboren. Nelly is dan 24 jaar.

Er leek dus een lange en glansrijke carrière in het verschiet te liggen voor Nelly. Maar het werd steeds stiller rond de zangeres, tot in die mate dat ze volledig van de aardbol verdwenen leek te zijn. Ze liet alle interviews aan zich voorbijgaan, bedankte voor fotoshoots, verwijderde alle inhoud van haar Instagramprofiel, en dook uiteindelijk nergens meer op. Maar waar liep het dan allemaal fout?

De zangeres kreeg een zenuwinzinking op het podium. “Ik was op tournee en was alleen met mijn dochter op pad. Ik was volledig uitgeput. Op een dag ging ik het podium op en besefte ik hoe van slag ik was. Ik ben toen in tranen uitgebarsten”, aldus Nelly.
Nadat ze bekomen was van haar instorting, besloot Nelly dat het genoeg was. Ze trok zich voorgoed terug uit de media, en liet weten zich voortaan volledig te focussen op haar eigen geluk en dat van haar dochter Nevis, die ze samen met haar ex-vriend Jasper ‘Lil Jaz’ Gahunia kreeg.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Leband