background img
jun 8, 2018
1120 Views
Reacties uitgeschakeld voor Roxette
0 0

Roxette

Written by

#Leband Week 23. Roxette. Roxette is een uit Zweden afkomstige popgroep bestaande uit Marie Fredriksson en Per Gessle. De band werd in 2014 opgenomen in de Swedish Music Hall of Fame.

Fredriksson en Gessle waren in Zweden allebei al zo’n tien jaar bekend toen ze internationaal succes kregen: Fredriksson vooral solo, Gessle vooral als zanger van de band Gyllene Tider. Ze braken in 1989 samen internationaal door met het nummer The Look, dat in Nederland drie weken op de tweede plaats stond van de Nederlandse Top 40. Het verhaal doet de ronde dat het beginsucces mede te danken was aan een Amerikaanse student die het album Look Sharp! op cassette meebracht uit Zweden, waarna Amerikaanse radiostations het nummer bekendmaakten. Later gaven de beide artiesten aan dat het zeker heeft bijgedragen dat deze student het nummer meenam, maar dat het toch zeker EMI’s marketingbeleid was wat het succes teweegbracht. Het verhaal werd extra gebruikt als PR-stunt. Daarnaast werd het wel of niet een relatie hebben sterk gebruikt in de marketing. Bij ieder interview kwam het ter sprake. Ook hun modieuze uiterlijk en presentatie werden hun unieke handelsmerk.

Op 8 april 2016 kwam de nieuwe single ‘It Just Happens’ uit, voorafgaand aan het nieuwe album Good Karma dat op 3 juni 2016 werd gelanceerd. Het is het tiende studioalbum van Roxette met 11 nieuwe nummers.
Kort na het uitkomen van de single kondigde Roxette aan dat ze vanaf april 2016 per direct moeten stoppen met optreden vanwege gezondheidsproblemen van Fredriksson. De voorgenomen tour ter ere van het dertigjarig bestaan werd volledig geschrapt.

De vrouwelijke helft van Roxette, Marie Fredriksson, kan wegens gezondheidsredenen niet meer touren, maar haar collega Per Gessle houdt de muzikale erfenis van Roxette springlevend met de originele Roxette- liveband.

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Leband