background img
aug 4, 2017
1020 Views
Reacties uitgeschakeld voor Ed Sheeran
0 0

Ed Sheeran

Written by

#LeBand week 31 Edward Christopher Sheeran. Ed Sheeran is een Britse singer-songwriter. Hij tekende in 2011 een contract bij Asylum/Atlantic Records. Hij brak door in juni 2011 met zijn debuutsingle The A Team en scoorde daarna ook grote hits met onder andere Thinking out loud in 2014 en Shape of you in 2017. Ed is een zoon van Ierse en Britse ouders. Tijdens zijn jeugd verhuisde hij naar Framlingham, alwaar hij gitaar leerde spelen op een jeugdige leeftijd. Hij begon met het schrijven van nummers tijdens zijn schooltijd aan de Thomas Mills High School in Framlingham.

Op 1 januari 2017 postte Sheeran op zijn sociale media een filmpje waarin hij aankondigde nieuwe muziek vrij te geven op vrijdag 6 januari 2017, vijf dagen na de aankondiging. Kort daarop volgden meer voorproefjes van de nieuwe liedjes van hem, waaronder stukken tekst en het intro van de nummers. Op dit moment was nog niet aangekondigd of er op de dag van release een album of single uit zou komen.

Op vrijdag 6 januari 2017 bleek dat er twee singles uitkwamen, Shape of You en Castle on the Hill. Hiermee werd ook bekend dat het album ÷ (Divide) zou heten, als opvolger van andere wiskundige symbolen + en ×. Op 11 januari 2017 werd via Sheerans sociale media bekendgemaakt hoe de nieuwe tracks op de cd zouden gaan heten.

Shape of you stond in meer dan twintig landen op nummer 1. In de Nederlandse Top 40 schreef Shape of you geschiedenis door 14 weken onafgebroken op nummer 1 te staan. Nooit eerder stond een single zo lang op de eerste plaats van deze hitlijst. Op 29 april 2017 brak Shape of you in de Mega Top 50 en voorgangers het oude record van 15 weken op nummer 1 van Que si, que no van Jody Bernal uit 2000.

 

Article Tags:
· · · · · · · ·
Article Categories:
Leband