background img
jul 13, 2018
849 Views
Reacties uitgeschakeld voor Tiësto
0 0

Tiësto

Written by

#Leband Week 28.  Tijs Michiel Verwest of zoals we heb natuurlijk allemaal kennen: DJ Tiësto. Tiësto is verscheidene keren verkozen tot beste dj ter wereld.

Muziek is altijd Tiësto’s grote liefde geweest. Op jongere leeftijd luisterde hij naar shows als de Soul Show en Ben Liebrand’s In the Mix. Vanaf dat moment was het ook zijn passie om platen te draaien en te mixen.

In de periode van 1984 tot 1992 draaide Tijs oude discoplaten op studentenfeesten en tijdens drive-inshows. In die tijd dacht hij nog niet dat hij zijn geld zou kunnen verdienen als dj. Ook begon hij hardcore house te draaien. Maar zijn liefde voor muziek ging al uit naar trance.

Op 19-jarige leeftijd in 1988, stond hij al drie avonden in de week achter de draaitafels in discotheken te Breda en omstreken. Wat later ging hij in een platenzaak werken. Hij probeerde eigen werk aan de man te brengen en stuurde veel tapes naar bekendere dj’s, clubs en organisaties. Het wilde nog niet echt lukken.

In 2003 werd Tiësto steeds bekender en op 11 januari 2003 kreeg Tiësto tijdens het Noorderslag Festival in Groningen, de jaarlijkse Popprijs uitgereikt. Ook won hij in april een TMF Award in de categorie Beste Nationale Dance-act en Beste Nationale DJ. Op 20 september van dat jaar vond op de Grote Markt te Breda, de officiële wereldpremière plaats van de dvd Tiësto In Concert. Op 11 oktober 2003 stond zijn nummer Traffic op nummer 1 de Mega Top 50.

Article Tags:
· · · · · · · · · ·
Article Categories:
Leband