background img
apr 24, 2020
347 Views
Reacties uitgeschakeld voor Tim McGraw
0 0

Tim McGraw

Written by

#Leband van week 17, Samuel Timothy McGraw. Tim McGraw is een Amerikaanse countryzanger. Vele van zijn singles en albums hebben de top van de hitparades bereikt. In totaal heeft hij meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht. Hij is de echtgenoot van countryzangeres Faith Hill en vader van hun drie kinderen, Gracie Katherine, Maggie Elizabeth en Audrey Caroline. Tim is de zoon van de honkbalspeler Tug McGraw.

Tim groeide op in een klein stadje Delhi, Louisiana als Samuel Timothy Smith. Zijn moeder Elizabeth “Betty” Ann D’Agostino was getrouwd met Horace Smith. Pas toen Tim elf jaar was kwam hij erachter dat zijn echte vader Frank Edwin “Tug” McGraw Jr was. Pas nadat Tim 18 jaar was geworden erkende Tug Tim als zijn zoon. Hij ging naar Northeast Louisiana University met een honkbalbeurs. Gedurende zijn collegejaren leerde hij gitaar spelen. Toen zijn moeder verhuisde naar Jacksonville ging Tim naar Florida Community College in Jacksonville. Hier speelde hij met enkele lokale bands. In 1989, op de dag dat zijn muziekheld Keith Whitley stierf, stopte hij met school ging hij naar Nashville om een muziekcarrière op te bouwen.

In 1989 nam hij zijn debuutalbum Tim McGraw op. Pas in 1994 brak hij door met het album Not a moment too soon, waarop de controversiële single Indian outlaw en de Amerikaanse nummer 1-hit Don’t take the girl stonden. Ook het volgende album uit 1995 (All I want) bevatte een Amerikaanse nummer 1-hit: I like it, I love it.

In 1996 ging hij op tournee met Faith Hill, met wie hij in oktober van dat jaar trouwde. Het album Everywhere uit 1997 bevatte de eerste muzikale samenwerking met Faith Hill: de Amerikaanse nummer 1-hit It’s your love. Een ander duet Let’s make love ontving zelfs een Grammy Award.

Article Categories:
Leband