background img
jan 10, 2020
524 Views
Reacties uitgeschakeld voor Toontje Lager
2 0

Toontje Lager

Written by

#Leband van week 02 van 2020 is Toontje Lager! Toontje Lager was een Nederlandstalige popband afkomstig uit Wageningen. De groep heeft begin jaren 80 een aantal hits gescoord, waaronder Stiekem gedanst en Net als in de film. Toetsenist Bert Hermelink schreef veruit de meeste nummers.

Toontje Lager werd in 1978 onder de naam Maandverband opgericht door Bert Vermaas, Frits Raijmakers en Bert Hermelink. Het eerste optreden was in café Troost in Wageningen; het repertoire bestond uit tien Nederlandstalige punk- en rocknummers en er werd twee keer gespeeld om de avond te vullen. De naam gaf de korte duur van de band aan en diende om te shockeren. De formule sloeg aan en zette de toon voor vele veranderingen in de bezetting van de band. In 1979 werd de naam gewijzigd in Toontje Lager.
Met zanger Bert Vermaas werd in 1980 de eerste (titelloze) elpee uitgebracht. Het nummer Kontaktrock genoot enige bekendheid doordat het op de verzamelelpee Uitholling Overdwars verscheen. Het nummer is op single uitgebracht, als B-kant van Ja Verrek.

Article Categories:
Leband