background img
jun 26, 2020
789 Views
Reacties uitgeschakeld voor Boney M
0 0

Boney M

Written by

#Leband van week 26, Boney M. Boney M. is een van oorsprong Duitse discogroep die bijzonder succesvol was in de jaren zeventig.
Het grote brein achter de act met blikvanger Bobby Farell is producer Frank Farian. Boney M. staat bekend om zijn mix van blanke en zwarte muziek.

Boney M. ziet in 1975 het levenslicht. De groep wordt opgericht door producer Frank Farian en bestaat uit vier West-Indische artiesten uit Engeland, Duitsland en Nederland. Opvallend is dat Farian blank is, terwijl de rest een donkere huidskleur heeft.
Boney M. beleeft in 1976 zijn grote doorbraak. Muziek- en televisieproducer Michael Leckebusch van Radio Bremen nodigt de groep uit voor zijn programma ‘Musikladen’. Het optreden wordt een gigantisch succes en niet veel later staat de single ‘Daddy Cool’ bovenaan de Duitse hitlijsten.

In 1977 scoorde Boney M een grote hit met de single Ma Baker. In dit lied worden de legendarische lotgevallen van de beruchte Kate Barker en haar vier criminele zonen op dramatische wijze bezongen. De melodie is een door Hans Jörg Meyer (pseudoniem George Reyam) bewerkte cover van het populaire Tunesische folkloristische lied Sidi Mansour van Mohammed Hanesh uit 1975.

Rivers of Babylon, waarvan de tekst gedeeltelijk afkomstig is uit de Psalmen 19 en 137, werd de op een na best verkopende single aller tijden in Engeland in 1978, terwijl de tweede A-kant Brown girl in the ring veel werd gedraaid in radioprogramma’s. Er werden rond de 2 miljoen exemplaren van verkocht. In de Nationale Hitparade stond de single 11 weken op #1. Door de verkoop van 400.000 singles was het in 1978 de bestverkochte single van Nederland.

Article Categories:
Leband