background img
mei 5, 2017
1044 Views
Reacties uitgeschakeld voor Racepaard Metro leerde schilderen als therapie
0 0

Racepaard Metro leerde schilderen als therapie

Written by

Metro was ooit een bekend racepaard, maar toen begon zijn gezondheid erop achteruit te gaan en leken zijn dagen geteld te zijn.

Metro Meteor had acht wedstrijden gewonnen en 300.000 dollar prijzengeld binnengehaald in de prestigieuze Belmont Park-race in New York. Maar nadat bleek dat botschilfers in zijn knieën blijvende schade hadden veroorzaakt, werd Metro op rust gesteld en verkocht. Ron, die Metro in 2009 samen met zijn vrouw adopteerde ontdekten al snel dat Metro ernstigere raceletsels had dan ze dachten. Metro onderging maandenlang revalidatietherapie en kreeg medicatie, maar in 2012 bleek uit röntgenfoto’s dat zijn knieën erop achteruit gingen en dat Ron en Wendy het paard waarschijnlijk binnen twee jaar zouden moeten laten inslapen. Ron, zelf professioneel kunstenaar, leerde metro een verfborstel met zijn mond vast te pakken daarmee te schilderen.

Metro begon al snel schilderijen te maken die volgens Ron goed genoeg waren om te verkopen in een lokale kunstgalerij. De eerste vier werken gingen al binnen de week over de toonbank. De opbrengst van de kunstwerken droeg bij aan de betaling van een nieuwe, experimentele behandeling voor Metro. Zijn dierenarts creëerde een techniek om een medicijn rechtstreeks in zijn knieën in te spuiten en die sloeg aan. Hij zal jaren langer leven.

 

Article Categories:
RaarMaarWaar