background img
apr 28, 2017
1281 Views
Reacties uitgeschakeld voor Waarom je je neuskeutels moet opeten
0 0

Waarom je je neuskeutels moet opeten

Written by
Zo rond het middaguur is het misschien geen al te smakelijke gedachte, maar je gezondheid is er wel bij gebaat: in je neus peuteren en de oogst daarvan opeten, is goed voor je tanden, luchtwegen en maag. En we hebben het niet zomaar bedacht maar we hebben het uit betrouwbare bron mensen die weten waarover ze het hebben namelijk wetenschappers

Je snot zit vol gezonde bacteriën die je tanden helpen beschermen. Volgens Katharina professor bio-engineering helpt je snot ook tegen infecties. Er zijn bewijzen dat het slijm in je snot helpt bij het bestrijden van infecties van de luchtwegen en maagzweren.

De Oostenrijkse longspecialist voegt daar nog aan toe dat mensen die hun neuskeutels opeten een sterker afweermechanisme hebben. “De droge overblijfselen van snot in je neus opeten is een perfecte manier om het immuunsysteem van je lichaam te versterken”, stelt hij.

“Medisch gezien is het zeer aannemelijk, en het is iets natuurlijk. Wat het immuunsysteem betreft, werkt de neus als filter die bacteriën verzamelt. Als dat mengsel in de ingewanden terechtkomt, werkt het daar als een medicijn”.

De volgende keer dat je je kind ziet neuspeuteren en dat vingertje vervolgens stiekem in de mond verdwijnt, denk dan niet ‘viezerd’ maar ‘weer een doktersbezoek uitgespaard’.

Article Categories:
RaarMaarWaar