De Belgische politie heeft dinsdag op een boerderij in Geetbets het levenloze lichaam aangetroffen van een middelbare man. De man leefde op de boerderij samen met zijn oudere zus, die aan de politie bekende dat ze haar broer al 13 jaar verborgen hield onder een stapel dekens in de kippenstal. Een eerste onderzoek wees uit dat het lichaam daar inderdaad al meer dan tien jaar moet hebben gelegen.

De politie ging poolshoogte nemen op de boerderij in het Vlaams-Brabantse Geetbets, omdat de broer en zus al diverse malen vergeefs waren opgeroepen om voor het gerecht te verschijnen. De agenten troffen het lichaam van Daniël Schats aan in de voormalige kippenstal van de boerderij. Zijn zus Anita bekende dat haar broer al jaren overleden was.

Het is vooral opmerkelijk dat de man, die gehandicapt zou zijn geweest, al meer dan een decennium overleden is en dat niemand hem ooit echt heeft gemist. Het is onduidelijk of zijn overlijden nog door andere mensen verborgen is gehouden. Een onderzoek moet daarover opheldering geven.

De buren van Daniel en Anita reageren vol afschuw. Niemand had Daniel de laatste jaren gezien, alleen Anita had nog contact met de omwonenden. Bij speciale gelegenheden, zoals Nieuwjaar, zei Anita dat haar broer ziek in bed lag. Enkele dagen geleden informeerde een buurvrouw nog naar Daniel. Anita antwoordde dat het met hem beter ging dan met haar.