background img
mrt 24, 2017
1268 Views
Reacties uitgeschakeld voor Caro Emerald
0 0

Caro Emerald

Written by

#LeBand week 12 : Caro Emerald. Caroline Esmeralda van der Leeuw is een Nederlandse zangeres, beter bekend onder haar artiestennaam Caro Emerald. Ze kreeg bekendheid met haar debuutsingle Back it up, die op 6 juli 2009 uitkwam. In januari 2011 kreeg zij de Popprijs van 2010 uitgereikt.

In maart 2012 heeft ze verschillende optredens gegeven in de Britse steden Birmingham, Londen, Glasgow en Manchester.

Grandmono Records bracht op 7 maart de ’Emerald Island EP’ uit. De EP is speciaal geproduceerd voor Caro’s uitgebreide ‘Emerald Island Tour’, die in Nederland is gestart.

De EP is geproduceerd door David Schreurs en Jan van Wieringen en bevat 6 nieuwe tracks, waaronder het dubby nummer ‘Never Ever’, de nieuwe single ‘Whatchugot’ en twee instrumentale tracks. Zowel de tour als de EP zijn geïnspireerd op Exotica, een muziekgenre uit de jaren 50/60 met exotische geluiden en instrumenten.

De ‘Emerald Island Tour’ is haar meest uitgebreide tour ooit. Tijdens de tour zal Caro voor het eerst enkele nieuwe songs spelen. Na de Nederlandse concerten in 2017 zal Caro Emerald door het Verenigd Koninkrijk en Ierland toeren; 25 concerten inclusief een optreden in de nu al bijna uitverkochte Royal Albert Hall in London. Een terugkeer naar een van de meest bekende en prestigieuze zalen ter wereld waar Caro Emerald voor het eerst optrad in 2013. Maar eerst doet Emerald de steden in Nederland aan, waaronder Groningen!

Article Tags:
· · · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Leband