background img
feb 8, 2019
680 Views
Reacties uitgeschakeld voor Krezip
0 0

Krezip

Written by

#Leband van week 06, Krezip. Krezip is een Nederlandse band uit Tilburg, waarvan de harde kern bestaat uit zangeres en pianiste Jacqueline Govaert, haar zus Anne Govaert op gitaar, Annelies Kuijsters op toetsen en Joost van Haaren op bas. Per 2004 werd gitarist Thomas Holthuis opgevolgd door Jan Peter Hoekstra en vanaf 1 januari 2005 drummer Thijs Romeijn door Bram van den Berg. Op 27 juni 2009 nam de band afscheid in de Heineken Music Hall. In 2019 keert Krezip na een pauze van tien jaar weer terug met optredens in de Ziggo Dome en op Pinkpop.

Krezip werd in 1997 opgericht, met de Belgische band K’s Choice als voornaamste inspiratiebron. De naam Krezip is een anagram van ‘perzik’, maar dat is niet de reden waarom de band zich Krezip noemde. De naam ontstond als ‘onzinwoord’, dat grappig klonk. Toen de bandleden nog op de middelbare school zaten, hadden ze al een reputatie opgebouwd in het clubcircuit.

Vlak voor deze laatste optredens was Krezip ook te zien op Pinkpop 2009. Ze vielen daar in omdat Depeche Mode afgezegd had. Ook werd als aardigheidje de pasgeboren baby van Jacqueline eventjes getoond aan het publiek.

Op vrijdag 26 juni en zaterdag 27 juni 2009 gaf Krezip twee uitverkochte afscheidsconcerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam

Op de site van de band en op social media waren hiervan al voortekenen te zien. Op de site van de band verscheen in het weekend ervoor plotseling een grote aftelklok op een roze achtergrond en ook op de instagram- en facebookaccounts verschenen roze vlakken, wat veel fans deed denken aan Pinkpop, aangezien roze de kleur was van dit festival. Later op de dag, om 19:30 uur, het moment dat de aftelklok op 0 stond, verscheen op de site van de band de melding dat ze zowel op Pinkpop, als op 26 oktober 2019 in Ziggo Dome zouden optreden.
Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Leband