background img
apr 21, 2017
1712 Views
Reacties uitgeschakeld voor Lady Antebellum
0 0

Lady Antebellum

Written by

#LeBand week 16 : Lady Antebellum. Lady Antebellum is een countrygroep uit Nashville. De band bestaat uit Charles Kelley, Dave Haywood en Hillary Scott. In de Lage Landen is de band vooral bekend geworden door de single Need You Now.

De band is in 2006 opgericht in Nashville, Tennessee. En hoe kan het dan ook bijna anders dat je als band de countrykant op gaat? Dit countrystempeltje legt de band in de VS geen windeieren, want ze hebben immers al de nodige prijzen en nominaties in countrylijsten binnengesleept. In Europa valt de échte countrymuziek vaak toch iets minder in de smaak en vandaar dat er voor Europa een popsausje over de nummers is gegoten. Daardoor klinken deze mixen iets minder ‘country’.

En, zo zal men zich vast wel eens afvragen: waar komt die naam toch vandaan? Het verhaal gaat dat er een fotosessie was bij een huis dat in de karakteristieke ‘antebellum (naoorlogse) architectuur’ was gebouwd. Deze stijl is kenmerkend voor het zuiden van de Verenigde Staten. En zoals dat wel vaker gaat en ook hier het geval was, hoeft iemand maar te roepen: “Hé, Antebellum, da’s een mooie bandnaam.”

Begin 2010 maakte Nederland kennis met het trio Hillary Scott, Charles Kelley en Dave Haywood door hun single ‘Need You Now’ en het gelijknamig album. Charles Kelley neemt binnen Lady Antebellum de leadzang voor zijn rekening, Dave Haywood tekent voor gitaar, piano en mandoline en Hillary Scott is leadzangeres. Met z’n drieën zorgen ze voor de achtergrondzang. Ze werden op een kruiwagentje de muziekindustrie in gebracht, want Scott is de dochter van countryzangeres Linda Davis en Charles Kelley heeft een succesvol zingende broer: Josh Kelley.

Article Categories:
Leband