background img
mrt 30, 2018
1109 Views
Reacties uitgeschakeld voor Radiohead
0 0

Radiohead

Written by

#Leband week 13 : Radiohead. Radiohead is een Engelse alternatieve rockband uit Oxfordshire. De band bestaat uit Thom Yorke, Jonny Greenwood, Ed O’Brien, Colin Greenwood en Phil Selway. Sinds 1994 werkt de band samen met producer Nigel Godrich en ontwerper Stanley Donwood. Radiohead heeft meer dan 25 miljoen platen verkocht.

Radiohead begon eind jaren 80 onder de naam On A Friday, maar noemde zich al snel naar een nummer van de Talking Heads (Shindig). Dit gebeurde onder druk van de platenmaatschappij die ‘On A Friday’ niet flitsend genoeg vond en Radiohead als naam met enige argwaan toeliet, onder het motto: alles beter dan ‘On A Friday’. Radiohead bracht haar eerste single, Creep, uit in 1992, en het debuutalbum Pablo Honey in 1993. Hoewel aanvankelijk weinig succesvol, werd Creep een jaar later wereldwijd een grote hit.

In juni 2017 verscheen twintig jaar na het uitbrengen van OK Computer een jubileumuitgave van het album met de titel OK Computer Oknotok 1997 2017. Op het album zijn de twaalf originele nummers van OK Computer geremasterd. Ook bevat het album acht B-kantjes en drie niet eerder uitgebrachte nummers van Radiohead.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Leband