background img
jun 7, 2019
718 Views
Reacties uitgeschakeld voor Skunk Anansie
0 0

Skunk Anansie

Written by

#Leband van week 23, Skunk Anansie, Skunk Anansie is een Britse band die werd opgericht in februari 1994 en bestaat uit Skin, Cass , Ace en Mark Richardson.
De naam Skunk Anansie is een samenvoeging van Skunk, het Engelse woord voor ‘stinkdier’, een bekend dier dat niet al te prettige lucht vrijlaat als verdediging, en Anansie, een spin die bekend is uit de verteltraditie van Afrika en het Caraïbisch gebied.

De eerste single die uitkwam was Selling Jesus, maar het succes daarvan bleef beperkt tot de undergroundscene. Skunk Anansie behaalde het eerste succes met het nummer Little Baby Swastikka. BBC Radio 1 FM pikte het nummer op en gooide het in de hoge rotatie van de playlist; van het nummer werden door het radiostation 2000 exemplaren als prijs weggeven. Daarna volgde het album Paranoid & Sunburnt en het grote hitsucces kwam er. Er volgden nog twee andere albums. Totaal werden van die drie albums over de hele wereld vier miljoen exemplaren verkocht. In 2001 kwam de groep tot de beslissing dat ze niet verder konden gaan – met name doordat Skin graag meer haar eigen gang wilde gaan – en de groep ging uit elkaar. Skin startte een solocarrière, maar heeft het succes van de band nooit kunnen evenaren.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Leband