background img
dec 22, 2017
2072 Views
Reacties uitgeschakeld voor Toy-box
0 0

Toy-box

Written by

#LeBand week 51 Toy-box. Toy-Box was een Deense dance-groep, die eind jaren 90 enkele grote successen scoorde. Toy-Box bestond uit Amir El Faki en Anila Mirza. Ze zullen voor een groot feest volgend jaar voor het eerst in 20jaar weer eens samen optreden als Toy-box. Vaak word het duo ook wel genoemd aks eendagsvlieg maar niet is uiteraard niet juist.

Hun eerste grote hit was Tarzan & Jane, die in het voorjaar van 1999 op de tweede plaats in de Nederlandse hitparades kwam. Hun volgende single Best friend werd in de zomer van dat jaar een nummer 1-hit. Hierna scoorde de groep nog een kleine hit met The Sailor Song. Opvallend aan deze singles, die overigens alle drie afkomstig waren van het debuutalbum Fantastic, was het feit dat elke CD een eigen geurtje had als je eroverheen wreef. Zo rook Tarzan & Jane naar de jungle en Best Friend naar de ruimte.

De muziek van Toy-Box bestond uit catchy eurodance-melodietjes met daarbij teksten over kinderlijke thema’s. Ook bijhorende videoclips straalden kinderlijkheid uit. Feitelijk borduurde de groep voort op de populariteit van de eveneens Deense groep Aqua. Zowel de muziekstijl, de stijl van de videoclips als de opbouw van de band (een vrouw met hoge stem en een man met erg lage stem) waren gelijk aan die van Aqua. Beide groepen worden tot het bubblegum-genre gerekend.

Article Tags:
· · · · · · · · ·
Article Categories:
Leband