Wordt de Krokodel hét nieuwe snacksucces van Nederland? De eerste drieduizend dozen á achttien stuks staan in elk geval klaar om binnenkort uitgeleverd te worden aan groothandels en cafetaria’s.

Dinsdag werd de Krokodel officieel gelanceerd op de Horecava-beurs in Amsterdam. ,,Het kan dus zijn dat er na deze week de productie gelijk op gevoerd moet worden.

De snack heeft de krokante korst van een kroket en is gevuld met een ragout met daarin stukjes vlees van een frikandel.

De eerste Krokodellen werden handgemaakt door De Beer in de keuken van zijn restaurant.
De basis is gelijk gebleven maar de Krokodel moest ook geschikt zijn voor massaproductie. ,,Als een product in de fabriek gemaakt wordt, moet je verschillende dingen testen. Zo had het bijvoorbeeld gekund dat de stukjes frikandel het niet overleefden in de machines. Dat bleek gelukkig niet het geval”, aldus De Beer.

Haverman merkt dat de belangstelling voor de Krokodel nu al groot is. ,,Er zijn al diverse cafetaria-ketens die bestellingen hebben geplaatst.” Vanaf begin februari zal de snack verkrijgbaar zijn in de cafetaria’s.

Of de consument de Krokodel zelf straks ook thuis in het vet kan gooien, moet nog blijken. ,,Dat hopen we wel. Maar supermarkten kijken eerst of een snack het goed doet in cafetaria’s en na een jaar nemen ze die dan eventueel op in hun eigen assortiment,”