Toen de 2-jarige Sophia uit Amerika een nieuwe pop mocht kiezen, koos ze resoluut voor een zwarte dokter. Tot verbazing van de caissière.

Sophia kreeg van haar ouders en cadeautje, omdat ze zindelijk was geworden. Samen met haar moeder Brandi Benner ging ze naar een winkel in de buurt om een nieuwe pop uit te zoeken.
Ze is een dokter

Samen zochten ze 20 minuten naar de perfecte pop, maar Sophia bleef steeds terugkomen bij één pop: een dokter. “In haar fantasie is ze zelf ook dokter”, zegt haar moeder. “Ze controleert de gezondheid van iedereen die op bezoek komt.”

Met de nieuwe pop in de hand gingen Sophia en haar moeder afrekenen bij de kassa. Daar zag de caissière een probleem: de pop is zwart en Sophia wit. “Wil je niet liever een pop die op je lijkt?”, vroeg ze.
‘Ze lijkt op mij!’

Het meisje snapte er niks van. “Maar ze lijkt op mij”, reageerde ze. “Ze is een dokter en dat ben ik ook. Ze is knap en dat ben ik ook. Zie je dat prachtige haar? En haar stethoscoop?”

Sophia’s moeder werd er kwaad van, maar gelukkig ging de kassamedewerkster er niet verder op in. Benner deelde haar verhaal op Facebook, waar het al meer dan 200.000 keer gedeeld werd. “Dit laat maar weer eens zien dat we niet geboren worden met het idee dat huidskleur belangrijk is.”