background img
apr 6, 2018
2475 Views
Reacties uitgeschakeld voor Atomic Kitten
0 0

Atomic Kitten

Written by

#Leband week 14 : Atomic Kitten. Atomic Kitten was een damestrio uit Liverpool, bestaande uit Natasha Hamilton, Elizabeth McClarnon en Heidi Range.  Ze bestonden tussen 1998 en 2008 en kwamen in 2012 met een comeback.

De band werd in 1998 door Andy McCluskey van Orchestral Manoeuvres in the Dark opgericht en bestond uit de zangeressen Elizabeth McClarnon, Kerry Katona en Heidi Range (later lid van de Sugababes). Andy richtte zich op het schrijven van de liedjes en de muziek. De band werd eerst Honeyhead genoemd, maar dat werd gewijzigd in Automatic Kittens en afgekort tot Atomic Kitten. Toen Heidi Range in 1999 de band verliet, werd zij vervangen door Natasha Hamilton.

In maart van 2012 zei Hamilton dat de groep opnieuw zou samen komen voor een nieuwe tournee, een nieuw studioalbum en dat ze in gesprek waren voor een eigen realityshow omtrent hun comeback. Hamilton hoopte ook dat Kerry Katona zich bij de drie dames zou voegen. Hoewel Katona meteen toehapte ging de reünie niet door in verband met ruzies tussen Katona en Frost. Uiteindelijk werd er in oktober van datzelfde jaar bekendgemaakt dat Atomic Kitten één van de zes popgroepen is dat te zien zal zijn in The Big Reunion. Hierin gaan zes bekende popgroepen aan hun comeback werken. Naast Atomic kitten doen ook B*Witched, Five, 911, Honeyz en Liberty X mee. Atomic Kitten zal tijdens de comeback bestaan uit Liz McClarnon, Natasha Hamilton en komt Kerry Katona in de plaats voor Jenny Frost. Frost werd weer vervangen door Katona in verband haar zwangerschap. Hamilton en McClarnon hopen dat Frost de overige drie meiden komen vergezellen als zij er weer klaar voor is. Dit gebeurde uiteindelijk niet.

De drie meiden blijven optreden, maar er komt geen nieuw materiaal uit. Vanaf augustus 2016 maakt Michelle Heaton ook deel uit van de band. Dit om McClarnon te vervangen tijdens buitenlandse optredens. McClarnon heeft door de jaren heen een vliegangst ontwikkeld en durft niet meer te vliegen.

Article Tags:
· · · · · · · · ·
Article Categories:
Leband