background img
mei 19, 2017
2044 Views
Reacties uitgeschakeld voor Disturbed
1 0

Disturbed

Written by

#LeBand week 20 : Disturbed. De vrienden Dan Donegan, Mike Wengren en Steve Kmak (alias Fuzz) speelden al een tijdje samen voordat de zanger, David Draiman, erbij werd gehaald na de band audities in 1997, waarop ze de naam Disturbed aannamen. David Draiman had zijn zoektocht naar een band waar hij zich thuisvoelde bijna opgegeven, maar wist hij de auditie direct dat zijn toekomst daar lag. In 2000 maakte Disturbed zijn debuutalbum bij Giant Records, getiteld The Sickness. Daarmee brak de band definitief door. De aantallen fans namen toe en hun eerste optreden was al snel op Ozzfest in 2001. Rond deze tijd namen ze ook een theme song op voor de worstelaar Steve Austin die ook op de radio gedraaid werd.

In 2003 werd Steve Kmak ‘Fuzz’ uit de band gezet door Dan Donegan, omdat Fuzz persoonlijke problemen had met David Draiman en er werd een opvolger gezocht. Dit werd uiteindelijk John Moyer, de bassist van The Union Underground. Maar uiteindelijk verliet hij zijn voorgaande band en richtte zich volledig op Disturbed.

Het lied Inside The Fire van het het album Indestructible werd gemaakt over een jeugd trauma van David Draiman dat hij nooit helemaal heeft kunnen verwerken. Zijn vriendin pleegde zelfmoord toen hij vijftien jaar oud was omdat David haar gedumpt had. Hun relatie heeft drie jaar stand gehouden. Hij heeft haar gedumpt omdat ze te afhankelijk van hem werd en omdat hij ging verhuizen.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Leband