background img
jul 5, 2019
1066 Views
Reacties uitgeschakeld voor Kira Dekker
0 0

Kira Dekker

Written by

#Leband van week 27, Kira Dekker.

Kira Dekker is geboren in Rotterdam in 1994 en woont in Winschoten. Van jongs af aan speelt muziek een hele belangrijke rol in haar leven, al komt de interesse voor het zelf maken van muziek pas als ze zestien is en van haar opa gitaar leert spelen. Na haar eerste gitaarles van opa is ze eigenlijk nooit meer gestopt met spelen.

Nog geen maand nadat is gestopt met school krijgt ze een telefoontje van het TV programma Join the Beat, en dan gaat het balletje echt rollen. Ze ontmoet tijdens de opnames producers Sven Figee en Roland Dirkse van Marmalade Music en tekent haar eerste publisching deal begin 2014.

Ondertussen heeft Kira zich opgegeven voor het TV programma De Beste Singer/Songwriter van Giel Beelen. Uiteindelijk schopt Kira het tot de laatste 7 kandidaten van het programma.

Ze stond op ´Podium Noord´ tijdens het Bevrijdingsfestival 2014 in Groningen

Haar allereerste single kwam uit op 13 oktober 2014 uit.

Op 20 februari 2016 doet Kira mee aan de zesde voorronde van de POPgroningen Talent Award. En ze wint. Op 17 maart 2016 is ze een van de twee winnaars van de tweede halve finale van de POPgroningen Talent Award.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Leband