background img
mrt 29, 2019
587 Views
Reacties uitgeschakeld voor Limp Bizkit
0 0

Limp Bizkit

Written by

#Leband van week 13, Limp Bizkit.

Limp Bizkit is een Amerikaanse nu-metal- en rapcoreband uit Jacksonville. De band heeft wereldwijd al meer dan 50 miljoen albums verkocht.
De huidige bandleden zijn zanger Fred Durst, bassist Sam Rivers, drummer John Otto (Rivers’ neef) en gitarist Wes Borland.

Fred Durst woonde in Jacksonville, waar hij Sam Rivers ontmoette. Rivers was door zijn neef, John Otto, die drummer was in Keystone, in aanraking gekomen met muziek. Durst vroeg Rivers of hij een keer wilde samenkomen om te jammen, waarbij Rivers Otto meebracht. Met zijn drieën vormden zij de voorloper van Limp Bizkit. Het trio vond in Rob Waters een gitarist, waardoor in 1995 Limp Bizkit ontstond. Waters bleef echter niet lang lid van de band.

Nadat in 2005 de band al eens tijdelijk uit elkaar is gegaan, wordt in 2011 het album Gold Cobra uitgebracht. Dit album wordt vooral in de Europese goed ontvangen door de fans. Als in 2012 er onenigheden ontstaan tussen Fred Durst en DJ Lethal, besluit Lethal op te stappen. Volgens insiders ging de ruzie om drugs- en alcoholgebruik. DJ Lethal wordt vervangen door DJ Skeletor.

Article Tags:
· · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Leband