background img
feb 17, 2017
1753 Views
Reacties uitgeschakeld voor Muse
0 0

Muse

Written by

#Leband week 07 : Muse. Muse is een Britse rockband uit Teignmouth. De band bestaat uit zanger, gitarist en pianist Matthew Bellamy, drummer Dominic Howard en bassist Christopher Wolstenholme.

Het eerste studioalbum van Muse, Showbiz, kwam uit in 1999. Singles als Muscle Museum, Unintended en Sunburn zijn hiervan afkomstig. De band werd in deze tijd vaak vergeleken met een andere Britse rockband, namelijk Radiohead. Origin of Symmetry, hun tweede studioalbum, kwam uit in 2001. Het behaalde de derde plaats in de UK Albums Chart en verkreeg een platina-status.

Twee jaar later verscheen het derde studioalbum: Absolution op 21 september 2003. Dit werd de eerste nummer één-hit van de band in het Verenigd Koninkrijk. De songteksten van het album behandelen complottheorieën en politieke en wetenschappelijke overtuigingen. In 2006 ging de band hiermee door met het voor de Mercury Music Prize genomineerde Black Holes and Revelations, met als hoofdsingle het nummer Supermassive Black Hole. In 2009 verscheen het vijfde studioalbum The Resistance dat nummer één werd in Nederlandse en Belgische hitlijsten. Het meest recente studioalbum, Drones, kwam uit in juni 2015. Hun opvallende nummers zijn Starlight, Hysteria, Neutron Star Collision, Uprising en Plug in Baby.

Article Categories:
Leband