background img
dec 15, 2017
1008 Views
Reacties uitgeschakeld voor The Baseballs
0 0

The Baseballs

Written by

#LeBand week 50, The Baseballs. The Baseballs is een rock-‘n-roll/Voc N Roll (Vocal Rock ’n Roll)/Rockabilly-band uit Berlijn. De band geeft een jaren 50-gevoel aan moderne popliedjes. Enkele voorbeelden hiervan zijn de covers Umbrella van Rihanna en Hot N Cold van Katy Perry. De band bestaat uit de drie zangers Sam (Sven Budja), Digger (Rüdiger Brans) en Basti (Sebastian Raetzel) en de muzikanten zijn Lars Vegas (gitaar), Jan Miserre (piano), Klaas Wendling (Contrabas) en Tomas Svensson (drumstel).

In Finland heeft de eerste coversingle Umbrella op de eerste plek gestaan in de hitlijsten. Het album Strike! heeft in Zweden, Finland, Noorwegen en België op de eerste plaats gestaan.

Op 4 februari 2010 wonnen The Baseballs de Emma Award, de hoogste onderscheiding van de Finse muziek wereld voor het best verkochte album van 2009. Precies een maand later, op 4 maart 2010, wonnen ze de Duitse Echo Muziekprijs in de categorie van ‘Beste Nationale Nieuwkomer’.

The Baseballs gaven op 3 december 2010 een mini-optreden in Ede bij The voice of Holland. Hierin zong de band het nummer Umbrella samen met kandidaten Bart van Overbeek en Ray Klaassen. Op 12 januari 2011 wonnen zij de EBBA award. Concurrenten waren onder meer Caro Emerald, Stromae en Inna. Op 6 mei 2011 kwam in Nederland hun album Strings ‘n’ Stripes uit.

The Baseballs zijn ook voor de gek gehouden door Ushi (Wendy van Dijk) in het programma Ushi & The Family.

Op 28 februari 2012 gaven ze in E-work in Keulen een optreden om voor het eerst een live DVD en -CD op te nemen.

In 2014 kwam het album Game Day uit, naar aanleiding daarvan gingen The Baseballs op tour en traden op in poppodium 013 in Tilburg. In 2016 kwamen zij eveneens weer naar Nederland, tijdens de tour naar aanleiding van het album Hit Me Baby…, zij traden op in Tivoli Vredenburg te Utrecht. Tijdens deze tour hadden zij voor het eerst Nico Lengauer als vaste saxofonist.

In 2017 , ter ere van het 10-jarig bestaan, namen The Baseballs tijdens een trip naar de Verenigde Staten in de welbekende Sun Studio, waar ook Elvis Presley opnames deed, een album op.

Article Tags:
· · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Leband