Hij is kerngezond en toch blijven metalen objecten zoals lepels en muntjes ‘plakken’ op zijn lichaam. De 5-jarige Erman Delic uit Bosnië-Herzegovina wordt ook wel de menselijke magneet genoemd. Zijn superkrachten maken van de jongen een ware internetsensatie.

‘Kijk mama, ik ben een magneetman!’ Moeder Delic moet vreemd opgekeken hebben bij die woorden. In een video die het internet overgaat is te zien hoe lepels en muntjes op het lichaam van het jongetje blijven hangen.

De beelden zijn gemaakt en online gezet door zijn familie. Sindsdien is het magneetjongetje duizenden keren bekeken. Aan het einde van het filmpje hangen wel 13 muntjes, een vork en drie lepels aan zijn borst.

Erman ontdekte zijn vreemde gave tijdens het kijken van een televisieshow. Zijn ouders gingen voor de zekerheid bij de dokter langs om er zeker van te zijn dat hem niks mankeert.

Het 5-jarige jongetje is niet de enige met deze ongewone krachten. Ook bij een 9-jarige uit Turkije blijven metalen spullen plakken.

Wat de reden bij Erman is dat zijn lichaam als een magneet reageert, is niet bekend. De afwijking heeft geen medische naam.